PRELOADER

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is bij toeval ontdekt door mw. E. Dicke. Zij was heilgymnaste en lag in het ziekenhuis vanwege een ernstige ontsteking aan een bloedvat van haar rechter onderbeen.

De ontsteking was dermate hevig, dat van medische zijde amputatie overwogen werd.

Op haar ziekbed ontdekte zij pijnlijk gespannen gebieden laag in haar rug rond haar heiligbeen. Wanneer zij deze gebieden masseerde, ervoer zij tintelingen en een warm gevoel in haar rechter onderbeen.

Zij behandelde zichzelf en mocht het ziekenhuis verlaten compleet met onderbeen. Zij hervatte haar werk en startte met het in kaart brengen van  bepaalde huid-bindweefsel gebieden gerelateerd aan specifieke orgaanklachten.

Veel reflex-therapiemethoden zijn in de belangstelling: zoals voetreflexzone-massage, Japanse drukpuntmassage, meridiaanmassage en acupunctuur.

Deze Massage is een vorm van reflexzonetherapie.
Er wordt een mechanische prikkel toegediend middels verschillend technieken. Deze prikkel stimuleert bepaalde zenuwuiteinden in de huid en het daaronder gelegen bindweefsel.

De toegepaste handgrepen hebben een heilzaam effect op pijnlijke spiergroepen, gewrichten en organen, welke in wisselwerking staan met het gemasseerde huiddeel.

Onder meer zeer effectief bij RSI, hoofdpijn, nek-schouder-rug-klachten en darmproblemen.